Ana içeriğe atla

2017 İstanbul Endoskopi Fiyatları

GASTROENTEROLOJİDE ENDOSKOPİ FİYATLARI

Memletimizde endoskopi fiyatları en alt ve en üst seviyeleri arasında önemli farklılık göstermektedir. Küçük şehirlerde daha uygun endoskopi fiyatlarının mevcudiyetine karşın İstanbul gibi büyük bazı kentlerimizde adeta küçük ameliyat fiyatları seviyesinde endoskopi fiyatları istenmektedir. Endoskopi fiyatı aslında standart bir rakam olmamalıdır. 

2017 istanbul endoskopi fiyatları


Toplumda endoskopi olarak bilinen incelemelere tıp dilinde gastroskopi denilmektedir. Bu tetkik ağız yolu ile yutak, yemek borusu, mide , oniki parmak bağırsağı gibi organların video görüntüleri sağlanarak incelenmesi işidir. 

Endoskopi bazı durumlarda daha ayrıntılı inceleme ve tedavi boyutunda da yapılmaktadır ki bu durumlarda bildirilen endoskopi fiyatının artması kaçınılmazdır. Örneğin bazı hastalıkların seyrini takip edebilmek için endoskopi esnasında tespit edebilmesi için özel boyama teknikleri kullanılması, mide polipleri ile karşılaşılması halinde bunların endoskopi esnasında alınması, devam etmekte olan mide kanaması ile karşılaşıldığında kanamayı durduracak endoskopik müdahalelerde bulunulması sizlere sunulmuş olan endoskopi ücretinin artmasına neden olabilen durumlardan bazılarıdır.

Endoskopi sırasında yemek borusu varislerinin endoskopik tedavileri, üst sindirim sisteminde gelişmiş olduğu tespit edilen darlıkların dilatasyonu (genişletilmesi) ve darlık alanlarına stent yerleştirilmesi gibi daha ileri müdahalelerinde endoskopi fiyatını yükselteceği aşikardır.

Endoskopi fiyatını etkileyen bir başka faktör ise endoskopistin mesleki tecrübesi hususudur.Yapılacak endoskopiyi sadece ağızdan ince bağırsağa kadar gidip dönmek yerine doğru teşhise erişmek adına işlemi o hastanın klinik bulgularına göre şekillendirerek sonuca gitmeye çalışma prensibi ve işlemden sonrasında da hastanın tedavi sorumluluğunu yüklenme çabalarının uygulandığı merkezlerde endoskopi fiyatları doğal olarak daha yüksek olabilmektedir. 

Bazı merkezlerde endoskopi yapılırken  hastalar işlemi kısmen fark etmekte ve bulantı-öğürtü yaşamaktadırlar. Hastaların endoskopiyi hiç fark etmeyecekleri ve  hatırlamayacakları boyutta sedasyon (damar içi uyutma) uygulayarak yapan merkezlerde  endoskopi fiyatlarının daha yüksek olacağı  unutulmamalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Doktor Ahmet Kemal Gürbüz'ün Özgeçmişi

Gastroenteroloji  Doktoru Ahmet Kemal Gürbüz'ün Özgeçmişi 1958 yılında doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesinde yaptı. 1989 yılında İç Hastalıkları Doktoru oldu. Daha sonra bir yıl süre ile Amerika Birleşik Devletleri Maryland Eyaletinde Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Mayerhoff Digestive Diseases Center’da Gastroenteroloji branşında Fellow olarak üst ihtisas çalışmalarında bulundu. Yurda döndükten sonra 1993 yılında Gastroenteroloji Doktoru unvanı aldı.1995 senesinde Gastroenteroloji branşında Üniversite Doçenti oldu.1999 yılında İngiltere Londra Üniversitesinde  Kings' College Hospital bünyesindeki Gastroenteroloji ve Karaciğer Hastalıkları Kliniğinde çalışmalarda bulundu.Karaciğer transplantasyonu ile ilgili çalışmalarda yer aldı. Profesör Doktor Ahmet Kemal Gürbüz’ün 66 adet ulusal bilimsel yayını , 44 adet ulusal kongre bildirisi, ayrıca ulu

KOLONOSKOPİ İLE POLİP NASIL ALINIR? (KOLONOSKOPİK POLİPEKTOMİ)

Kalın Bağırsak polipleri kolonun her hangi bir kesiminden gelişebilir. Kolon poliplerinin %60’ı yaklaşık 100cm uzunluğundaki kalın bağırsağın son 50cm’lik bölümünde gözlenmektedir. Kalın bağırsak polipleri kolon duvarına bir sapla bağlantı gösterebilecekleri gibi, sapsız olan ve dolayısı ile geniş bir tabanla kolon duvarından kaynaklanmış poliplerde mevcuttur.  Kolonda kolonoskopi esnasında saptanan poliplerin önemli bir bölümü büyüdüklerinde kolon kanserine dönüşebilme kabiliyeti kazanır ve kalın bağırsak kanserlerinin neredeyse tamamına yakın bölümü (%95) kolon poliplerinden gelişir. Bu nedenle kolonoskopi sırasında saptanan kolon poliplerinden en azından biyopsi alınması yahut polibin o esnada polipektomi yöntemiyle tamamen çıkartılması uygun yöntemdir.  Kolon poliplerinin kolonoskopi sırasında alınması işlemi, elektrik kullanılarak polibin sapı yahut tabanından kesilmesi yolu ile gerçekleştirilir.Bu polip alınması işlemi hastada hiçbir ağrı veya rahatsızlık yaratmaz. Dah

MİDE KORUYUCU İLAÇLARIN REFLÜ TEDAVİSİNDE KULLANIMI

Çok uzun seneler boyunca reflü belirtileri ile hastalık teşhis edilince, reflü tedavisinde asit baskılayıcı ilaçlar az yahut çok etkinlikte olmak üzere kullanıla gelmişlerdir. Bu ilaçlardan en basitleri antiasit  diye isimlendirilen ve pastil yahut şurup tarzı kullanımları olan preparatlardır. Bu grup ilaçlar mide koruyucu etkinlikte olmaktan uzak olup kullanıldıkları andan itibaren birkaç saat için mide asiditesini  azaltıcı etki gösterirler. Bu dönemde hastanın reflü belirtileri ilgili şikayetleri baskılanıp yaşam konforları artmaktadır. Mide koruyucu etkinliği daha fazla olan ikinci grup ilaçlar Histamin-2 Reseptör Antagonistleri adıyla da anılmaktadır ve sırayla Cimetidine, Ranitidine, Famotidine ve Nizatidine  preparatlarıdırlar. Bu grup ilaçlar sıklıkla günde tek seferde alınan ve günün büyük bölümünde mide asiditesini kontrol ederek reflü belirtileri şikayetlerinin ortadan kaldırılmasını sağlayan mide koruyucu ilaçlar gurubundadır. Çok uzun yıllar gerek peptik ülser ve